Parteneriate

Parteneriate naționale

TenarisSilcotub își deschide porțile pentru o nouă ediție a Programelor Educaționale 2021 – Internship de Varărespectiv Bursele Private Roberto Rocca.

Ca în fiecare an, studenții ambițioși și dornici de învățare pot beneficia:

  • În cazul internship-ului, de o experiență reală de muncă, lucrând pe un proiect cu impact în business, training-uri cu focus pe îmbunătățirea abilităților soft și pot benefica de un pachet complet de dezvoltare;

  • În cazul burselor private, o recunoaștere în plus pentru excelență academică, cu scopul de a le susține efortul timp de un an de zile, fără nicio obligație față de companie.  

Procesul de selecție va începe pe data de 5 aprilie 2021, aceste programe adresându-se studenților înrolați începând cu anul 2, nivel licență și până la Master 2, inclusiv. Un alt criteriu important este cunoașterea limbii engleze la nivel mediu/ avansat.

Studenții se pot înscrie prin completarea acestui formular: http://bit.ly/3bM0yWk

Pentru orice alte informații, vă rugăm să transmiteți un e-mail la următoarea adresa de e-mail dgombos@tenaris.com .

Parteneriate internaționale

Acorduri de diplomă dublă

Studenții FILS pot beneficia de acordurile internaționale și de posibilitățile de a finaliza studiile cu diplomă dublă. Mai multe detalii în linkurile:

https://international.upb.ro/
https://doubledegree.ro/

Stagii în străinătate

Facultatea este recunoscută în UPB prin cel mai mare număr de mobilități acordate studenților săi în timpul studiilor. În cei 19 ani de existență peste 1700 de studenți au fost beneficiari ai unei mobilități de cel putin 1 lună. Durata cumulata a stagiilor studenților depășește 280 de ani.

Vezi Stagii in Strainatate

Colaborări

În cadrul Facultății de Inginerie în Limbi Străine de la Universitatea POLITEHNICA București va funcționa un Hub Antreprenorial, dotat printr-o sponsorizare din partea Junior Achievement Romania (JAR). Junior Achievement România, organizație non-profit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® și JA Europe. JA este cea mai mare și cea mai dinamică organizație internațională de educație economică și antreprenorială, programele fiind urmate în 39 de țări din Europa și 123 din toată lumea. În România, programele JAR de tip „learning by doing” sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi din peste 1.400 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri.

În cadrul Hub-ului se vor desfășura pentru început activități pentru studenții de la programele de masterat ale facultății din domeniul Inginerie și management – Business Administration and Engineering (în limba engleză) și Nachhaltige Geschäftsexzellenz und Leadership in der Industrie (în limba germană). Activitățile cu caracter antreprenorial din acest Hub – cu precădere cele de cercetare – se vor desfășura în cooperare și cu expertiza existentă la Școala Doctorală de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor din UPB.

Căutare parteneri proiect EEA Grants

Facultatea de Inginerie în Limbi Străine – Universitatea Politehnica București, caută partener – întreprindere medie sau mare- pentru participarea la call-ul EEA Grants – Proiecte Colaborative de Cercetare. Temele propunerilor sunt „sistem de recomandare pentru agricultura de precizie folosind inteligența artificială și big data” și „arhitectura IoT pentru monitorizarea poluării aerului”.

Întreprinderea partener trebuie să fie eligibilă conform https://uefiscdi.ro/eea-grants-proiecte-colaborative-de-cercetare

Întreprinderile interesate de colaborare sunt rugate să contacteze directorii de proiect, conf. dr. ing. Andrei Vasilățeanu (andrei.vasilateanu@upb.ro) – pentru prima propunere și prof. dr. ing. Nicolae Goga, (n.goga@rug.nl) – pentru a doua propunere până la data de 14 noiembrie 2019.

Proiecte trecute