Stagii în străinătate

Facultatea este recunoscutain UPB prin cel mai mare numar de mobilitati acordate studentilor sai in timpul studiilor. In cei 19 ani de existenta peste 1700 de studenti au fost beneficiari ai unei mobilitati de cel putin 1 luna. Durata cumulata a stagiilor studentilor depaseste 280 de ani.

Stagii de cunoastere a unei intreprinderi

Stagii de 1 luna, la sfarsitul primului an pentru filiera franceza.

Burse AUF

Mobilitati subventionate de catre Agentia Universitar Francofona (AUF). Aceste burse sunt destinate stagiilor de studiu sau stagiilor practice in universitati membre ale agentiei.

Mobilitatile pentru pregatirea initiala

Mobilitatile se fac in cadrul retelei de Universitati a AUF. Aceasta retea duce studentii francofoni în afara tarii de origine si le permite sa efectueze o parte din pregatirea lor universitara.

Bursele sunt acordate pentru o durata de la 1 la 2 semestre academice sau pentru o durata maxima de 10 luni.

Publicul tinta:

  • Studentii înscrisi în universitatile membre AUF din Europa Centrala si Orientala
  • Studentii înscrisi într-una din cele 16 filiere francofone sustinute de catre AUF în Europa Centrala si Orientala
  • Studentii înscrisi în departamentele universitare de franceza ale universitatilor membre a AUF în Europa Centrala si Orientala

Mobilitati subventionate de catre Agentia Universitar Francofona (AUF). Aceste burse sunt destinate stagiilor de studiu sau stagiilor practice in universitati membre ale agentiei.

Site-ul AUF

Bursele guvernului francez

Guvernul francez atribuie anual mai mult de 100 de burse de specializare in Franta studentilor români. Unele dintre acestea sunt administrate de Serviciul de Cooperare si Actiune Culturala (SCAC) a Ambasadei Frantei în România, iar altele sunt administrate în mod direct de catre Ministerul Francez al Afacerilor Externe si Europene de la Paris.

Ambasada Frantei

Pentru acestea, cu exceptia programului Copernic, studentul trebuie sa se înscrie la universiatea dorita si sa solicite bursa în paralel organismelor sus-mentionate prin Ambasada Frantei sau prin universitatea primitoare in Franta, în functie de tipul de bursa cerut.

Burse de excelenta EIFFEL

Programul « burse de excelenta Eiffel » creat în 1999 de catre Ministerul Afacerilor Externe se adreseaza studentilor straini care doresc sa urmeze studii de Master sau Doctorale în Franta. Aceste burse sunt destinate studentilor straini ale caror calitati sunt recunoscute de catre universitatile franceze primitoare.

Mai multe detalii aici.

PROGRAM “MASTER 2″

Burse de studiu de 10 luni în Franta pentru o formare de nivel Master 2 (profesional, cercetare, specializare sau echivalent).

Programul COPERNIC

Acest program de formare pentru management pregateste pâna la 45 de tineri economisti si ingineri din tarile Europei Centrale si Orientale.

Site oficial al programului Copernic

Programele de burse DAAD

Serviciul German de Schimburi Academice (DAAD) oferă anual stagii de studiu şi de cercetare în Germania. Documentele de aplicare se depun în luna noiembrie a următorului an de studii.

Descrierea detaliată a programelor se găseşte pe pagina www.daad.ro. Toate bursele presupun rezultate bune la studii şi, de regulă, cunoaşterea limbii germane şi/sau engleze.

Toate documentele vor fi trimise la Ambasada Republicii Federale Germania. Adresa: Str. Cpt. Av. Gh. Demetriade Nr. 6-8 RO-011848 Bucuresti.

Informaţii suplimentare puteţi obţine de la Lectoratul DAAD din Universitatea “Politehnica” Bucureşti, Mediateca/JA 102, Email: loeffler@daad.ro, precum şi de la Centrul de Informare al DAAD, Str. Buzesti 61, bl. A6, Ap. 59, 011012 Bucureşti, E-mail: info@daad.ro, Telefon: +40 21 310.15.40, www.daad.ro

BAYHOST – Program anual de burse 2017-2018

Bursa poate fi oferita pentru finantarea studiilor de doctorat sau masterat la o universitate din Bavaria. In plus, pot fi finantate stagii de cercetare cu durata de un an in Bavaria, in cadrul studiilor doctorale din tara de provenienta. In prima faza, bursa este acordata pentru un an si va putea fi prelungita, la cerere, de doua ori (trei ani, in total).

Eligibili sunt absolventi din Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia si Ucraina.

Mai multe informatii gasiti in pliantul anexat, pe pagina noastra www.bayhost.de, respectiv pe link-ul:

http://www.uni-regensburg.de/bayhost/stipendien/incoming/index.html

Data limita pentru inscriere este 1. Decembrie 2016 (data postala de primire).

Burse private

In fiecare an universitar, intre 10 si 20 de studenti sunt beneficiari ai unor burse private destinate in special stagiilor practice.

Aceste burse sunt acordate de catre partenerii traditionali ai facultatii, universitatii sau unitati economice. Dupa preselectia din cadrul facultatii, selectia se face de catre finantator.

Centre De Recherche Public “HENRI TUDOR” Luxembourg

studenti : Daniel RADUCANU si Sorin ZAMFIR – 1253E

persoana de contact : prof. Nicolae CONSTANTIN

“BCA Exepertise” Paris Franta 2 burse´6 luni – inginerie mecanica

studenti : George ICHIM si Eduard UNGUREANU – 1253E

persoana de contact : prof. Traian CICONE

“Maia Sonicie” Lyon Franta 1 bursa´6 luni – inginerie electrica

student: Adrian MERISANU – 1251F

persoana de contact : prof. Florin IONESCU