Info utile derulare mobilitate Erasmus+
Înainte de mobilitate
Studenții selectați trebuie să transmită un e-mail la Biroul Erasmus+ al UPB (erasmus@upb.ro) pentru confirmarea mobilității și pentru a demara procedurile necesare obținerii finanțării.
Studenții au de asemenea obligația să completeze OLA (Online Learning Agreement) – https://ewp-dashboard.eu
Înainte de începerea mobilității, Comisia de Recunoaștere Academică din FILS analizează Contractul de studii (Learning Agreement/Training Agreement) și emite o decizie pe baza căreia se poate aproba sau nu conținutul ales. Acesta trebuie să conțină materii echivalente a (EXACT) 30 ECTS/sem sau 60 ECTS/an, respectiv competențele și planificarea stagiului.
Programa de studiu /plasament se stabilește în concordanță cu planul de învățământ al studentului înainte de începerea mobilității.
Studentul va completa disciplinele în Learning Agreement, cu aprobarea a cel puțin unui membru din Comisia de Recunoaștere Academică. Odată aprobat, Learning Agreement-ul, acesta va fi semnat de prodecanul responsabil cu mobilitățile ERASMUS.
În timpul mobilității Erasmus+
Contractul de studii (Learning Agreement) poate fi modificat în max. 4 săptămîni de la începerea școlii la universitatea gazdă. Modificările trec prin aceeași procedură de analiză descrisă la începerea mobilității (cu aprobare Comisiei de Recunoaștere Academică).
La finalizarea mobilității Erasmus+
La întoarcerea din stagiu, studentul întocmește în termen de 5 zile un dosar ce conține:
- originalul Situaţiei Şcolare (Transcript of Records/Transcript of Work);
- copie după Certificatul de Îndeplinire a mobilității;
- copie după Learning Agreement + modificări, inclusiv secțiunea „AFTER MOBILITY” ;
- copie a fișelor disciplinelor sau planului de studii (din care să reiasă numărul de ore/ săptămână pentru activitățile didactice ale disciplinelor parcurse) și pe care îl înaintează Comisiei de Recunoaștere Academică din FILS. O copie va fi adusă prodecanului responsabil cu mobilitățile ERASMUS.
Comisia de Recunoaștere a Studiilor din FILS va propune echivalarea studiilor conform regulamentului CRID, întocmind Fișa de echivalare. Materiile care vor da prin însumare nr. de ECTS obligatoriu pentru promovarea semestrului (30) trebuie să apară în situația școlară și în LA. Oricare altă materie care apare în situația școlară, dar nu apare în LA, va fi echivalată după aceleași reguli, dar ca disciplină facultativă. Acumularea a mai puțin de 30 ECTS/sem obligatorii presupune parcurgerea unor discipline ca restanțe în anul universitar următor, iar examenele pot fi susținute numai în perioada sesiunilor de examene aprobate de UPB. Comisia de Recunoaștere s Studiilor are obligativitatea încheierii unui Proces Verbal prin care specifică ce materii vor fi restante.