Parlamentul tinerilor francofoni 2024

În perioada 4-10 iulie 2024, studenta noastră, Beatrice Uța, a reprezentat România la cea de-a 10-a ediție a 𝐏𝐚𝐫𝐥𝐞𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐟𝐫𝐚𝐧𝐜𝐨𝐟𝐨𝐧𝐢 (𝐏𝐅𝐉), care a avut loc la Montreal, Canada, în paralel cu cea de-a 49-a sesiune plenară a Adunării Parlamentare a Francofoniei.

🌟 PFJ este o simulare parlamentară care permite participanților să dezbată subiecte importante și să își prezinte propunerile în fața parlamentarilor francofoni. Aceasta le-a oferit ocazia de a dialoga pe teme politice internaționale și de a participa la sesiuni plenare unde au elaborat împreună proiecte de rezoluție pentru un viitor mai bun.

🗣️ Oportunitate unică a pus în valoare vocile și perspectivele a 81 de tineri din Africa, America, Asia și Europa. Săptămâna a fost încărcată cu sesiuni plenare, conferințe și dezbateri, prezentări pe teme de actualitate și interacțiuni cu parlamentari.

Beti a făcut parte din Comisia afacerilor parlamentare, una dintre cele patru comisii de lucru, unde a fost aleasă în calitate de vicepreședinte 🏛️. A fost, de asemenea, pentru prima dată când un tânăr din delegația română a obținut un loc în biroul unei comisii.

https://www.senat.ro/StiriSenatDetaliu.aspx?ID=9A87A188-45E6-4862-BAE1-A93324C29A5D&fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR1h1z9zD9OhrhKwuEnUuvIEmBglkGbUjbdm2F-65cfNTPmlcgnta0ja5N4_aem_SRVkf6kGQx5_tAsmULmG_w

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *